Om

Välkommen till oss på KS-Biodling 

Tänkte berätta lite om hur jag kom in på biodling och hur våran biodling ser ut idag.

Allt började när vi köpte våran gård 2020 i februari och det följde med tre bisamhällen ifrån de förra ägarna. Jag kunde inget om bin och inte sambon heller. Jag sa till sambon att man måste kunna bli av med dem till någon biodlare här i trakten. Men sambon tyckte att vi kunde ha kvar dem och se hur det funkar medan jag tänkte att det är väll inget att ha kvar, det är inget jag har intresse av.

Det slutar med att bina blev kvar och eftersom vi inte kunde något alls om bin så fick man börja leta och ringa runt. Efter lite ringande så hitta vi en äldre man som sedan blev vår mentor den första tiden. Redan första gången vi var hos bina blev jag så fascinerad av vad dem höll på med i sina små hus att dem fick bli kvar.

Från det till idag 2025 har vi öka till ca 200 bisamhällen.

Så kan det gå när den hobbyn går överstyr.

Hade det inte varit för de där tre bisamhällena så hade jag inte sysslat med detta idag.

Vad står då KS-Biodling för? Det kommer från gården vi bor på Kyrkobacka i Svartrå och vi håller på med biodling, så då fick det bli KS-Biodling. Svartrå är en liten by som ligger utanför ca 25km ifrån Falkenberg.